Σας καλωσορίζουμε στο Ιστολόγιο που δημιούργησε ο Σύλλογος Χημικών Μηχανικών Μαγνησίας. Ο χώρος αυτός φιλοδοξεί να φιλοξενεί εκτός από τις ανακοινώσεις του Δ.Σ. και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες που ενδιαφέρουν τα μέλη.

Είναι μία προσπάθεια για καλύτερη και αμεσότερη ενημέρωση των συναδέλφων με τη χρήση των εργαλείων που μας προσφέρει η νέα τεχνολογία. Ελπίζουμε με αυτόν τον τρόπο να δημιουργήσουμε ένα νέο τόπο συνάντησης των Χημικών Μηχανικών της Μαγνησίας και να στηρίξουμε τα μέλη μας με όποιο τρόπο μπορούμε.

Όσοι συνάδελφοι, μέλη ή μη, θα θέλατε να αναρτήσετε κάποιο κείμενο με τις απόψεις σας , για επιστημονικά θέματα, κάποια πρόταση ή και καταγγελία, μπορείτε να στείλετε το κείμενό σας στο email του συλλόγου.

Επίσης, μπορείτε να μας βρείτε στα κοινωνικά δίκτυα και να ενωθείτε μαζί μας: Facebook, Linkedin, twitter

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Το ΔΣ του συλλόγου

Μαγγιώρης Δημήτρης, Πρόεδρος
Χατζηιορδάνου Πέτρος, Γραμματέας
Γεωργιάδη Αριστέα, Ταμίας
Κορώνας Ευάγγελος, Μέλος
Μπρούζγου Αγγελική, Μέλος

FORUM Χημικών Μηχανικών

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Διαδικασία Συνδιοργάνωσης Σεμιναρίων με το ΕΕΚΧΜ

Η διαδικασία συνδιοργάνωσης σεμιναρίων, που ακολουθείται, είναι η εξής:
  • Η εύρεση κατάλληλου χώρου διδασκαλίας με τον κατάλληλο εξοπλισμό (υπολογιστής και pc projector) από τον τοπικό σύλλογο. 
  • Η οργάνωση και η προώθηση του σεμιναρίου, όπως το αναλυτικό πρόγραμμα και την αίτηση συμμετοχής που αναλαμβάνει το κέντρο επιμόρφωσης ΕΕΚΧΜ. Την διαφήμιση και την προώθηση σε ανθρώπους που θα ενδιαφερθούν, σε τοπικό επίπεδο, την αναλαμβάνει ο τοπικός σύλλογος.
  • Η συμμετοχή των ατόμων που είναι συνήθως από 12-25 άτομα
  • Το οικονομικό μέρος του σεμιναρίου, όπως αμοιβές εκπαιδευτών, η διαμονή και η είσπραξη από εκπαιδευόμενους, το αναλαμβάνει το ΕΕΚΧΜ.
Το κόστος συμμετοχής των σεμιναρίων συνήθως ποικίλει ανάλογα με την διάρκεια του σεμιναρίου. Οι κανονικές τιμές που ακολουθούνται για διήμερα σεμινάρια, είναι:
  • 350 ευρώ για τα μέλη του ΠΣΧΜ
  • 400 ευρώ για τους υπόλοιπους
  • Ειδικές τιμές – εκπτώσεις για ανέργους, φοιτητές, ελεύθερους επαγγελματίες και εταιρείες με συμμετοχή 2 ατόμων και άνω.
Σημείωση: Η συμμετοχή ατόμων μέσω εταιρειών, οι οποίες ενδιαφέρονται για την συμμετοχή των υπαλλήλων τους (τουλάχιστον 2 άτομα και άνω), καλύπτεται από τον ΟΑΕΔ. Στην περίπτωση αυτή, ο τοπικός σύλλογος έχει την ευθύνη στην επιλογή κατάλληλης αίθουσας με υπολογιστή που να μπορεί να έχει σύνδεση στο διαδίκτυο (απαίτηση του ΟΑΕΔ για τον επιτόπιο έλεγχο των συμμετεχόντων).

Το ΕΕΚΧΜ θα παραμείνει κλειστό από από 2/8 έως και 27/8.

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Αίτηση για ορισμό πραγματογνωμώνων σε δικαστήρια Βόλου και ΤΕΕ Μαγνησίας


ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΟΡΙΣΜΟ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΩΝΩΝ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΒΟΛΟΥ ΚΑΙ ΤΕΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
 


Αγαπητοί συνάδελφοι,


Οσοι από εσάς επιθυμούν να οριστούν ως πραγματογνώμονες σε υποθέσεις που αφορούν την Ελληνική Δικαιοσύνη, αλλά και υποθέσεις που εξετάζει το ΤΕΕ Μαγνησίας, θα σας παρακαλούσα να συμπληρώσετε την παρακάτω αίτηση και να την καταθέσετε στην Γραμματεία του ΤΕΕ Μαγνησίας, (2ας Νοεμβρίου και Ξενοφώντος τηλ.2421026173-26574), ή να την αποστείλετε με φαξ στον αριθμό 2421021944 ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση tee_vol@tee.gr

Συναδελφικά

Σωκράτης Αναγνώστου
Πρόεδρος ΤΕΕ Μαγνησίας




ΑΙΤΗΣΗ

ΟΝΟΜΑ…………………………………………………………………………………………………
ΕΠΩΝΥΜΟ……………………………………………………………………………………………
ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΗΤΡΩΟΥ ΤΕΕ………………………………………………………………………
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ…………………………………………………………………………………………
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΟΥ…………………………………………………
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ…………………………………………………………
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ…………………………………………………


Για το έντυπο δείτε εδώ

Ανακοίνωση Εκδρομής απο το ΤΕΕ Μαγνησίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Αγαπητοί συνάδελφοι,

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Μαγνησίας, προτίθεται να διοργανώσει 8ημέρη εκδρομή στη Συρία κατά το χρονικό διάστημα από τις 25 Οκτωβρίου έως τη 1 Νοεμβρίου 2010.

Η τιμή για το δίκλινο δωμάτιο υπολογίζεται περίπου στα 1280 ευρώ.

Οσοι από εσάς ενδιαφέρονται μπορούν αν δηλώσουν συμμετοχή στη Γραμματεία του ΤΕΕ Μαγνησίας, (2ας Νοεμβρίου και Ξενοφώντος τηλ.2421026173-26574) με την κατάθεση προκαταβολής 500 ευρώ.

Προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των διαθέσιμων θέσεων.



Συναδελφικά

Σωκράτης Αναγνώστου
Πρόεδρος ΤΕΕ Μαγνησίας

Οργάνωση Σεμιναρίων στο Περ/κό Τμήμα Μαγνησίας

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Ταχ. δ/νση: 2ας Νοεμβρίου-Ξενοφώντος, (Στοά Ηλία Καραπατή), 38333 Βόλος
Τηλ.:24210 83334/41416, Fax:24210 83312
email: psxm.magn@gmail.com, web: www.psxmmagn.blogspot.com


Προς: ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
Κα ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΑ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

Κα ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
Σας ευχαριστούμε για την ενημέρωση σχετικά με τον προγραμματισμό των σεμιναρίων του ΕΕΚ.
Το νέο Δ.Σ. του Περ/κού Τμήματος Μαγνησίας του ΠΣΧΜ προσπαθεί να ενεργοποιήσει το Τοπικό Τμήμα, έπειτα από ένα μεγάλο διάστημα αδράνειας. Σε αυτή μας την προσπάθεια θα θέλαμε τη βοήθειά σας.
Στον προγραμματισμό μας είναι η οργάνωση σεμιναρίων, ημερίδων κλπ επιστημονικών εκδηλώσεων.
Σε πρώτη φάση θα θέλαμε να εξετάσουμε τη δυνατότητα πραγματοποίησης ενός ή περισσότερων σεμιναρίων στο Βόλο.
Ποιοί είναι οι όροι και προϋποθέσεις και άλλες τεχνικές λεπτομέρειες για την πραγματοποίηση ενός σεμιναρίου είτε αυτοχρηματοδοτούμενου είτε ετεροχρηματοδοτούμενου.
Σας ευχαριστούμε.

Κ.Φλέγκας, Πρόεδρος Δ.Σ.

Προτάσεις ΣΧΜ Μαγνησίας για το σχέδιο δράσης ΤΕΕ Μαγνησίας

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Ταχ. δ/νση: 2ας Νοεμβρίου-Ξενοφώντος, (Στοά Ηλία Καραπατή), 38333 Βόλος
Τηλ.:24210 83334/41416, Fax:24210 83312
email: psxm.magn@gmail.com, web: psxmmagn.blogspot.com




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Στις 27-07-2010, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δ.Σ. του Συλλόγου με την Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ Μαγνησίας.
Η συνάντηση ήταν η πρώτη και γι' αυτό ήταν περισσότερο γνωριμίας, παρόλα αυτά συζητήθηκαν κάποια θέματα και κυρίως οι προτάσεις του Συλλόγου για το πρόγραμμα δράσης του ΤΕΕ Μαγνησίας 2010-2012(παρατίθενται αμέσως παρακάτω).
Γενικά συμφωνήσανε με τις προτάσεις μας και θα τις εντάξουν στο Πρόγραμμα Δράσης τους.
Εκφράσανε τη συμπαράστασή τους και υποστήριξη στις προσπάθειες του Σολλόγου, ακόμη και οικονομική βοήθεια, και επιθυμούν έναν ενεργό Σύλλογο Χημικών Μηχανικών.

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για Προσωρινούς Ενεργειακούς Επιθεωρητές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 24 Ιουνίου 2010


ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για Προσωρινούς Ενεργειακούς Επιθεωρητές»

Για την επιτάχυνση των διαδικασιών που απαιτούνται για τις ενεργειακές επιθεωρήσεις σε κτήρια, το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής έχει την πρόθεση να προβεί σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος απευθυνόμενη σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν Προσωρινή Άδεια Ενεργειακού Επιθεωρητή.

Οι Προσωρινές Άδειες Ενεργειακού Επιθεωρητή θα χορηγούνται αποκλειστικά σε διπλωματούχους μηχανικούς ή πτυχιούχους μηχανικούς τεχνολογικής εκπαίδευσης, οι οποίοι διαθέτουν τουλάχιστον δεκαετή αποδεδειγμένη επαγγελματική ή επιστημονική εμπειρία σε θέματα μελέτης, επίβλεψης, κατασκευής κτηρίων, συστημάτων ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων κτηρίων, ενεργειακού σχεδιασμού κτηρίων, ελέγχων ενεργειακών εγκαταστάσεων και ενεργειακών επιθεωρήσεων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τα στοιχεία τους και σύντομο βιογραφικό σημείωμα στο οποίο θα αναφέρονται σαφώς τα στοιχεία απασχόλησης (αντικείμενο, φορέας απασχόλησης, χρονικές περίοδοι απασχόλησης, θέση και ειδικότερα καθήκοντα) στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.buildingcert.gr.

Όταν εκδοθεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα θα ακολουθήσει από την πλευρά του ΥΠΕΚΑ η ανακοίνωση – πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη χορήγηση Προσωρινών Αδειών Ενεργειακών Επιθεωρητών.

Περί Ενεργειακών Επιθεωρητών και Χημικών Μηχανικών

Διαβάζοντας το Σχέδιο του Π.Δ. προσεχτικά, διαπίστωσα δύο ενδιαφέροντα σημεία στα οποία θα πρέπει να επικεντρωθούν όλοι οι ΧΜ.

Μια ματιά στο Π.Δ για τους Ενεργειακούς Επιθεωρητές

Τι Καθορίζει το Σχέδιο του Π.Δ.;

Το σχέδιο του Π.Δ. έχει ως σκοπό να καθορίσει:
  1. τα προσόντα που πρέπει να πληρούν οι ενεργειακοί επιθεωρητές,
  2.  τους κανόνες και τις αρχές του έργου τους,
  3.  τις διαδικασίες χορήγησης άδειας,
  4.  την διοικητική και οργανωτική δομής της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Ενέργειας ( Ε.Υ.ΕΠ.ΕΝ.) και τις αρμοδιότητες της.

Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Ενημέρωση - Προγραμματισμός Σεμιναρίων ΠΣΧΜ

Αγαπητοί Πρόεδροι,


Ονομάζομαι Φωτοπούλου Εύα και είμαι η  Διευθύντρια του Επιστημονικού και Επιμορφωτικού Κέντρου Χημικών Μηχανικών του ΠΣΧΜ. Aρχικά θέλω να σας ευχηθώ καλή θητεία στα ΠΤ του ΠΣΧΜ. 
Το Επιστημονικό και Επιμορφωτικό Κέντρο Χημικών Μηχανικών αυτή την περίοδο βρίσκεται στην φάση του προγραμματισμού των σεμιναρίων  για το 2ο εξάμηνο 2010. Στόχος του ΕΕΚΧΜ είναι να είναι προετοιμασμένο  για την έγκαιρη ενημέρωση (πριν τον Αύγουστο) των επιχειρήσεων και όλων των υποψήφιων εκπαιδευόμενων, σχετικά με τα σεμινάρια που θα υλοποιηθούν.
Σας αποστέλλω των προγραμματισμό με τα σεμινάρια που υλοποιούνται τα τελευταία χρόνια (δείτε το πρόγραμμα σεμιναρίων εδώ), ώστε να έχετε μια εικόνα των παρεχόμενων υπηρεσιών εκπαίδευσης. Διευκρινίζεται ότι, η λίστα αυτή αφορά αποκλειστικά τα σεμινάρια που υλοποιούνται στις εγκαταστάσεις μας στην Αθήνα, καθώς και κάποια από αυτά στην Θεσσαλονίκη τα τελευταία 2 χρόνια.

Το ΕΕΚΧΜ προσπαθεί διαρκώς να εμπλουτίζει τις δραστηριότητες του με νέα σεμινάρια σε θέματα αιχμής που αφορούν κυρίως τους ΧΜ αλλά και στελεχη του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα παρεμφερών ειδικοτήτων. Αν έχετε κάποια νέα ιδέα για σεμινάρια ή εκπαιδευτές για συνεργασία που θα μπορούσατε να μας προτείνετε, παρακαλώ όπως με ενημερώσετε και επικοινωνήσετε μαζί μου ώστε να συζητήσουμε.

Στόχος μας είναι να επεκταθούμε στην ελληνική  Περιφέρεια, όπως έχουμε κάνει και στην Θεσσαλονίκη, έτσι ώστε να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας στους συναδέλφους και γενικότερα σε όσους δυσκολεύονται να παρευρεθούν στα γραφεία μας.
Θα ήθελα να με ενημερώσετε αν έχετε κάποια πρόταση για να πετύχουμε από κοινού τον στόχο αυτό και να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε άμεσες και αποτελεσματικές ενέργειες.



Με εκτίμηση,
Φωτοπούλου Εύα
Διευθύντρια
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Επιστημονικό και Επιμορφωτικό
Κέντρο Χημικών Μηχανικών
Γρυπάρη 136, 176 73 Καλλιθέα
Τηλ: 2109536775-6 , Fax: 2109536777
e-mail: eek@hol.gr

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Επιστολή προς Νομάρχη Μαγνησίας

Πανελλήνιος Σύλλογος Χημικών Μηχανικών
Περιφερειακό Τμήμα Μαγνησίας
Ταχ. δ/νση: 2ας Νοεμβρίου-Ξενοφώντος, (Στοά Ηλία Καραπατή), 38333 Βόλος
Τηλ.:24210 83334/41416, Fax:24210 83312
email: psxm.magn@gmail.com, web: psxmmagn.blogspot.com


Βόλος 26 Ιουλίου 2010
Αριθ. πρωτ.: 6

Προς: ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ Κου ΝΟΜΑΡΧΗ

Κοιν.: ΤΕΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΑΞΙΟΤΙΜΕ Κε ΝΟΜΑΡΧΗ

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την επαναδραστηριοποίηση του συλλόγου Χημικών Μηχανικών στο Νομό Μαγνησίας μετά τις πρόσφατες εκλογές. Η μαζική συμμετοχή των μελών στις εκλογές και κυρίως η δραστηριοποιησή τους μετά από αυτές μας οδηγούν στην ανάληψη πρωτοβουλιών και στην συμμετοχή στα δρώμενα που αφορούν την περιοχή μας σε μια δύσκολη για όλους περίοδο.

Ως εκ τούτου θα θέλαμε να σας ζητήσουμε να συμπεριλάβετε εκπρόσωπο του συλλόγου μας στην επιτροπή που έχετε συστήσει για τα φωτοβολταϊκά συστήματα στο Πήλιο καθώς και να μας συμπεριλαμβάνετε ως φορέα σε αντίστοιχες επιτροπές που ασχολούνται με ζητήματα που άπτονται των τομέων περιβάλλοντος, ενέργειας, βιομηχανίας, επενδύσεων, ποιότητας και ασφάλειας.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και βρισκόμαστε στην διάθεσή σας για την επιστημονική υποστήριξη πρωτοβουλιών που συμβάλουν στην ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή και την βελτίωση της ποιότητας ζωής της ευρύτερης περιοχής.

Επιστολη προς Πρόεδρο και Δ.Ε. ΤΕΕ Μαγνησίας

Πανελλήνιος Σύλλογος Χημικών Μηχανικών
Περιφερειακό Τμήμα Μαγνησίας
Ταχ. δ/νση: 2ας Νοεμβρίου-Ξενοφώντος, (Στοά Ηλία Καραπατή), 38333 Βόλος
Τηλ.:24210 83334/41416, Fax:24210 83312
email: psxm.magn@gmail.com, web: psxmmagn.blogspot.com



Βόλος 15-07-2010
Αριθ.Πρωτ.: 5

Προς: Πρόεδρο και Μέλη Διοικούσας Επιτροπής
ΤΕΕ Μαγνησίας
Συνάδελφοι

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Περιφερειακού Τμήματος Μαγνησίας του Πανελληνίου Συλλόγου Χημικών, σας εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια για την εκλογή σας στη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ Μαγνησίας και ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο σας.

Ως γνωστόν, ο κλάδος των Χημικών Μηχανικών παρουσιάζει οξυμένα προβλήματα όπως ανεργία, μεγαλύτερη από όλους τους κλάδους των Μηχανικών, σημαντική ετεροαπασχόληση, νομικά εμπόδια στην άσκηση των επαγγελματικών δικαιωμάτων κλπ. Σε αυτά προστίθενται, τα προβλήματα που γενικότερα απασχολούν όλους τους Μηχανικούς και εργαζόμενους.

Το νέο Δ.Σ. θα προσπαθήσει να ενεργοποιήσει τον Σύλλογό μας και σε αυτή την προσπάθεια περιμένουμε την συμπαράστασή σας.

Τις προσεχείς ημέρες θα επιδιώξουμε συνάντηση μαζί σας, για να σας εκθέσουμε από κοντά τα προβλήματά μας αλλά συγχρόνως να κάνουμε και τις προτάσεις μας.

Επιστολή προς Πρόεδρο ΤΕΕ Μαγνησίας

Πανελλήνιος Σύλλογος Χημικών Μηχανικών
Περιφερειακό Τμήμα Μαγνησίας
Ταχ. δ/νση: 2ας Νοεμβρίου-Ξενοφώντος, (Στοά Ηλία Καραπατή), 38333 Βόλος
Τηλ.:24210 83334/41416, Fax:24210 83312
email: psxm.magn@gmail.com, web: psxmmagn.blogspot.com


Βόλος 15-07-2010

Αριθ.Πρωτ.: 4
Προς: Πρόεδρο ΤΕΕ Μαγνησίας

Κύριε Πρόεδρε

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Περιφερειακού Τμήματος Μαγνησίας του Πανελληνίου Συλλόγου Χημικών Μηχανικών, σας ευχαριστούν για τις ευχές σας, που μας εκφράσατε με την αρ.πρωτ.1512/28-6-10 επιστολή σας, για την εκλογή μας ως νέο Δ.Σ..

Και εμείς, για την επανεκλογή σας ως Προέδρου του ΤΕΕ Μαγνησίας, σας εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια και ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο σας.

Ως γνωστόν, ο κλάδος των Χημικών Μηχανικών παρουσιάζει οξυμένα προβλήματα όπως ανεργία, μεγαλύτερη από όλους τους κλάδους των Μηχανικών, σημαντική ετεροαπασχόληση, νομικά εμπόδια στην άσκηση των επαγγελματικών δικαιωμάτων κλπ. Σε αυτά προστίθενται, τα προβλήματα που γενικότερα απασχολούν όλους τους Μηχανικούς και εργαζόμενους.
Το νέο Δ.Σ. θα προσπαθήσει να ενεργοποιήσει τον Σύλλογό μας και σε αυτή την προσπάθεια περιμένουμε έμπρακτα την συμπαράστασή σας, που εκδηλώσατε με την παραπάνω επιστολή σας.

Τις προσεχείς ημέρες θα επιδιώξουμε συνάντηση μαζί σας, για να σας εκθέσουμε από κοντά τα προβλήματά μας αλλά συγχρόνως να κάνουμε και τις προτάσεις μας.

Ανακοίνωση συγκρότησης νέου Δ.Σ. και Ε.Ε.

Πανελλήνιος Σύλλογος Χημικών Μηχανικών
Περιφερειακό Τμήμα Μαγνησίας
Ταχ. δ/νση: 2ας Νοεμβρίου-Ξενοφώντος, (Στοά Ηλία Καραπατή), 38333 Βόλος
Τηλ.:24210 83334/41416, Fax:24210 83312
email: psxm.magn@gmail.com, web: psxmmagn.blogspot.com

Βόλος 23-06-2010
Αριθ.Πρωτ.: 2
Προς: Τα μέλη Συλλόγου

Θέμα: Ανακοίνωση συγκρότησης νέου Δ.Σ. και Ε.Ε.

Σας κάνουμε γνωστό ότι, στις 22-06-2010 συγκροτήθηκε σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο του Περιφερειακού Τμήματος Μαγνησίας του Πανελληνίου Συλλόγου Χημικών Μηχανικών, το οποίο αναδείχτηκε στις εκλογές της 13-06-2010
Η σύνθεση του νέου ΔΣ είναι ως εξής:
Πρόεδρος : Κώστας Φλέγκας (Τηλ. Κιν.:6942501415 )
Αντιπρόεδρος : Παναγιώτης Σκούφογλου (Τηλ. Κιν.:6979499130 )
Γενική Γραμματέας : Αγγελική Μπρούζγου (Τηλ. Κιν.:6942657241 )
Ταμίας : Ευάγγελος Κατσαρός (Τηλ. Κιν.:6937148173 )
Υπεύθυνος θεμάτων νέων ΧΜ : Γεώργιος Πολίτης (Τηλ. Κιν.:6974065628)

Η σύνθεση του νέας Εξελεγκτικής Επιτοπής είναι ως εξής:
Πρόεδρος : Κώστας Καραγιαννόπουλος
Μέλος: Γεώργιος Λεκαράκος
Μέλος: Ηλίας Τανός

Σαν νέο ΔΣ θα θέλαμε να τονίσουμε στα μέλη του Συλλόγου την ανάγκη για συνεργασία στην από κοινού αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε.
Με νεόρερο έγγραφο θα σας γνωστοιηθεί η μέρα και ώρα που θα συνεδριάζει το ΔΣ, και παρακαλείσθε να παίρνετε μέρος.

Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Τι εστι χημικός μηχανικός;

Κάποτε, στο τελευταίο έτος του πολυτεχνείου όταν έκανα την διπλωματική μου εργασία, είχα μία συζήτηση με τον αείμνηστο καθηγητή μου, που ήταν εξαιρετικός επιστήμονας και άνθρωπος, τον Τάσο Παπαναστασίου. Η συζήτηση ήταν σχετικά με το πώς βλέπουνε στις ΗΠΑ τους χημικούς μηχανικούς και την επιστήμη τους σε σχέση με την Ελλάδα. Η ιστορία έχει ως εξής:










Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Ιξωδοελαστικά Ρευστά


Βασικές Κατηγορίες ρευστών

Οι βασικές ρεολογικές ιδιότητες των ρευστών είναι το ιξώδες και η ελαστικότητα.
  • Ιξώδες: είναι η αντίσταση στην παραμόρφωση και προκαλεί την εμφάνιση διατμητικών και κάθετων ιξωδών τάσεων.
  • Ελαστικότητα: είναι η ικανότητα των σωμάτων να ανακτούν πλήρως τις αρχικές τους διαστάσεις, αφού έχουν υποστεί κάποια παραμόρφωση. 

Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Διαβούλευση Για Σχέδιο Δράσης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

2ας Νοεμβρίου & Ξενοφώντος
(Στοά Ηλία Καραπατή)
Βόλος Τ.Κ. 38333
Τηλ. 24210-26173, 26574
Fax: 24210-21944
email: tee_vol@tee.gr
Website: http://www.teemagn.tee.gr/

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010
Αρ. Πρωτ.:1602

ΠΡΟΣ: Μέλη ΤΕΕ Μαγνησίας

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Όπως γνωρίζετε εδώ και μερικές ημέρες το Τεχνικό Επιμελητήριο Μαγνησίας έχει νέα διοίκηση, η οποία θα πρέπει πολύ σύντομα να προχωρήσει στην κατάρτιση του Σχεδίου Δράσης της για την τριετία 2010 – 2012.

Η νέα Διοικούσα Επιτροπή στην πρώτη συνεδρίαση της αποφάσισε να προχωρήσει σε διαβούλευση με τους διπλωματούχους μηχανικούς – μέλη του ΤΕΕ Μαγνησίας, προκειμένου να αφουγκραστεί ακόμη καλύτερα τα προβλήματα που τους απασχολούν, αλλά και να ακούσει τις απόψεις τους για το πώς θα ήθελαν να δραστηριοποιηθεί το ΤΕΕ Μαγνησίας την επόμενη τριετία.

Για το λόγο αυτό, σας ζητούμε να καταθέσετε ηλεκτρονικά τις απόψεις σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση tee_vol@tee.gr, μέχρι την Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010, προκειμένου να τις εξετάσουμε και να τις συμπεριλάβουμε αν είναι δυνατόν στο νέο Σχέδιο Δράσης του ΤΕΕ Μαγνησίας.

Για τη Διοικούσα Επιτροπή

Ο Πρόεδρος: Σωκράτης Αναγνώστου
Η Γ. Γραμματέας: Βίκη Μήτρου