Σας καλωσορίζουμε στο Ιστολόγιο που δημιούργησε ο Σύλλογος Χημικών Μηχανικών Μαγνησίας. Ο χώρος αυτός φιλοδοξεί να φιλοξενεί εκτός από τις ανακοινώσεις του Δ.Σ. και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες που ενδιαφέρουν τα μέλη.

Είναι μία προσπάθεια για καλύτερη και αμεσότερη ενημέρωση των συναδέλφων με τη χρήση των εργαλείων που μας προσφέρει η νέα τεχνολογία. Ελπίζουμε με αυτόν τον τρόπο να δημιουργήσουμε ένα νέο τόπο συνάντησης των Χημικών Μηχανικών της Μαγνησίας και να στηρίξουμε τα μέλη μας με όποιο τρόπο μπορούμε.

Όσοι συνάδελφοι, μέλη ή μη, θα θέλατε να αναρτήσετε κάποιο κείμενο με τις απόψεις σας , για επιστημονικά θέματα, κάποια πρόταση ή και καταγγελία, μπορείτε να στείλετε το κείμενό σας στο email του συλλόγου.

Επίσης, μπορείτε να μας βρείτε στα κοινωνικά δίκτυα και να ενωθείτε μαζί μας: Facebook, Linkedin, twitter

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Το ΔΣ του συλλόγου

Μαγγιώρης Δημήτρης, Πρόεδρος
Χατζηιορδάνου Πέτρος, Γραμματέας
Γεωργιάδη Αριστέα, Ταμίας
Κορώνας Ευάγγελος, Μέλος
Μπρούζγου Αγγελική, Μέλος

FORUM Χημικών Μηχανικών

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Εγγραφή Μηχανικών στο Μητρώο Ανέργων του ΟΑΕΔ

Επειδή πολλοί μηχανικοί μας ρωτάνε και δεν γνωρίζουν ότι μπορούν να εγγραφούν ως άνεργοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, ισχύει το παρακάτω:

Σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4144/18.04.2013 (ΦΕΚ 88) άρθρο 30, παρ.1, οι «κάτοχοι άδειας ασκήσεως επαγγέλματος, ασφαλισμένοι ή μη σε οικεία ασφαλιστικά ταμεία, που δεν ασκούν ελευθέριο ή άλλο επάγγελμα, μπορούν να εγγράφονται ως άνεργοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ».Κατά συνέπεια, οι κάτοχοι άδειας ασκήσεως επαγγέλματος, ασφαλισμένοι ή μη σε οικεία ασφαλιστικά ταμεία, όπως π.χ. μηχανικοί, γιατροί, φαρμακοποιοί, μπορούν να εγγράφονται στο μητρώο ανέργων του Οργανισμού από τη δημοσίευση της ως άνω διάταξης και μετά.
Αντίθετα, δεν μπορούν να εγγραφούν στο μητρώο ανέργων του Οργανισμού όσοι εκ των ανωτέρω έχουν προχωρήσει σε έναρξη δραστηριότητας επαγγέλματος στις αρμόδιες ΔΟΥ. Για την εγγραφή των παραπάνω προσώπων στο μητρώο ανέργων απαιτείται η διακοπή της επαγγελματικής τους δραστηριότητας.
Σύμφωνα με τα παραπάνω, για όλα τα πρόσωπα στα οποία αναφέρεται η ως άνω διάταξη απαιτείται η προσκόμιση του πλέον πρόσφατου εκκαθαριστικού σημειώματος που έλαβαν από την ΔΟΥ. Όταν από τον σχετικό έλεγχο της αρμόδιας Υπηρεσίας του ΟΑΕΔ στο εκκαθαριστικό τους σημείωμα προκύπτει ότι έχουν προβεί σε έναρξη επαγγέλματος, το απαραίτητο δικαιολογητικό για την εγγραφή τους στο μητρώο ανέργων του Οργανισμού θα είναι η βεβαίωση διακοπής της επαγγελματικής δραστηριότητας που εκδίδεται από την αρμόδια ΔΟΥ.
Οι λόγοι διαγραφής των ανωτέρω προσώπων από το μητρώο ανέργων του Οργανισμού είναι οι ίδιοι με τους λόγους διαγραφής των κοινών ανέργων.

Σχετικοί Σύνδεσμοι: