Σας καλωσορίζουμε στο Ιστολόγιο που δημιούργησε ο Σύλλογος Χημικών Μηχανικών Μαγνησίας. Ο χώρος αυτός φιλοδοξεί να φιλοξενεί εκτός από τις ανακοινώσεις του Δ.Σ. και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες που ενδιαφέρουν τα μέλη.

Είναι μία προσπάθεια για καλύτερη και αμεσότερη ενημέρωση των συναδέλφων με τη χρήση των εργαλείων που μας προσφέρει η νέα τεχνολογία. Ελπίζουμε με αυτόν τον τρόπο να δημιουργήσουμε ένα νέο τόπο συνάντησης των Χημικών Μηχανικών της Μαγνησίας και να στηρίξουμε τα μέλη μας με όποιο τρόπο μπορούμε.

Όσοι συνάδελφοι, μέλη ή μη, θα θέλατε να αναρτήσετε κάποιο κείμενο με τις απόψεις σας , για επιστημονικά θέματα, κάποια πρόταση ή και καταγγελία, μπορείτε να στείλετε το κείμενό σας στο email του συλλόγου.

Επίσης, μπορείτε να μας βρείτε στα κοινωνικά δίκτυα και να ενωθείτε μαζί μας: Facebook, Linkedin, twitter

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Το ΔΣ του συλλόγου

Μαγγιώρης Δημήτρης, Πρόεδρος
Χατζηιορδάνου Πέτρος, Γραμματέας
Γεωργιάδη Αριστέα, Ταμίας
Κορώνας Ευάγγελος, Μέλος
Μπρούζγου Αγγελική, Μέλος

FORUM Χημικών Μηχανικών

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Τι έγινε στην Ημερίδα για τα Επαγγελματικά Δικαιώματα των ΧΜ

Η ημερίδα για τα επαγγελματικά δικαιώματα των ΧΜ στην Ελλάδα, που έλαβε χώρα στο ΤΕΕ της Λάρισας, έληξε με τις καλύτερες προοπτικές για μελλοντικές συνδιοργανώσεις των δύο Συλλόγων.
Η συμμετοχή, όπως μας πληροφόρησαν τόσο η Πρόεδρος του ΣΧΜ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας κ Ευτυχία Πανάγου, αλλά και μέλη του, ήταν πέρα από τις προσδοκίες τους. Σε αυτό συνέβαλλαν και οι συνάδελφοι από τον Σύλλογό μας (8 άτομα) τους οποίους η συμμετοχή έκανε πολύ καλή εντύπωση και μας ευχαρίστησαν θερμά για αυτό.

Από αριστερά προς τα δεξιά οι δύο εισηγητές κ. Κ.Κρεμαλής και ο κ. Ν.Κάρναβος, ο Πρόεδρος του ΠΣΧΜ κ. Κ.Βαφειάδης, η Πρόεδρος του Περιφ.Τμ. ΧΜ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας κ. Ε.Πανάγου και ο Πρόεδρος του Περιφ.Τμ. ΧΜ Μαγνησίας κ. Κ.Φλέγκας (κατά την διάρκεια του χαιρετισμού του στην ημερίδα)

Η αρχή έγινε από την παρουσίαση των καλεσμένων, εκ μέρους της Προέδρου κ. Ε.Πανάγου, ακολούθησε ο χαιρετισμός του Προέδρου του ΠΣΧΜ κ. Κ.Βαφειάδη και τέλος ο χαιρετισμός του Προέδρου του Συλλόγου μας κ. Κ.Φλέγκα.

Ο χαιρετισμός του Προέδρου του ΠΣΧΜ κ. Κ.Βαφειάδης

Η πρώτη παρουσίαση έγινε από τον κ. Κ. Κρεμαλή, ο οποίος ξεκίνησε με το τι ισχύει στο εκπαιδευτικό σύστημα των ΧΜ της χώρας μας και των άλλων χωρών και ποιες είναι οι προοπτικές του. Στην συνέχεια ανέλυσε με σαφήνεια τι ισχύει για τις ειδικότητες των μηχανικών στην Ευρώπη και στις Η.Π.Α. φέρνοντας σε αντιπαράθεση την δική μας νομοθεσία σχετικά με τα επαγγελματικά δικαιώματα των ΧΜ, αλλά και των άλλων ειδικοτήτων.

Την σκυτάλη πήρε στην συνέχεια ο κ. Ν.Κάρναβος, ο οποίος έδωσε το περίγραμμα της νομοθεσίας στην χώρα μας σχετικά με το Π.Δ. 274/97 και τους συναφείς γύρω από αυτόν νόμους, καθώς και το τι ισχύει για τους ενεργειακούς επιθεωρητές. Κλείνοντας την παρουσίαση του, ανέλυσε ποιες είναι οι προοπτικές του επαγγέλματος των ΧΜ στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Οι διαφωτιστικές παρουσιάσεις των κ. Κ.Κρεμαλή και κ. Ν.Κάρναβου σε συνδυασμό με την μεγάλη τους εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα έδωσαν το έναυσμα για μία ελεύθερη συζήτηση μεταξύ των συμμετεχόντων, στο τέλος της παρουσίασης. Οι εισηγητές περιέγραψαν με σαφήνεια τα προβλήματα του επαγγέλματος των ΧΜ στην Ελλάδα και τοποθετήθηκαν σε όλες τις ερωτήσεις.

Πολλοί συνάδελφοι ήρθαν και από περιοχές όπως ο Βόλος, τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα για να παρακολουθήσουν την ημερίδα

Στο τέλος της ημερίδας μας προσκάλεσαν για φαγητό, σε μία πολύ ωραία ταβέρνα της περιοχής, στο οποίο είχαμε την ευκαιρία να έρθουμε πιο κοντά και να γνωριστούμε περισσότερο με τους εισηγητές και τους άλλους συναδέλφους. Φύγαμε με την υπόσχεση να τους προσκαλέσουμε και εμείς, στην επόμενη συνδιοργάνωση μας (αυτή τη φορά στον Βόλο), που αλλού σε ένα ωραίο τσιπουράδικο.

Ο Σύλλογος μας θέλει να ευχαριστήσει θερμά τα μέλη του για την συμμετοχή και βεβαίως τον Σύλλογο του Περιφερειακού Τμήματος Κεντρική και Δυτικής Θεσσαλίας για την ευκαιρία που μας έδωσε. 

 (Οι εισηγήσεις θα σταλούν ηλεκτρονικά στα μέλη του ΠΣΧΜ και σε αυτούς που θα το ζητήσουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: psxm_tkdt@yahoo.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου