Σας καλωσορίζουμε στο Ιστολόγιο που δημιούργησε ο Σύλλογος Χημικών Μηχανικών Μαγνησίας. Ο χώρος αυτός φιλοδοξεί να φιλοξενεί εκτός από τις ανακοινώσεις του Δ.Σ. και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες που ενδιαφέρουν τα μέλη.

Είναι μία προσπάθεια για καλύτερη και αμεσότερη ενημέρωση των συναδέλφων με τη χρήση των εργαλείων που μας προσφέρει η νέα τεχνολογία. Ελπίζουμε με αυτόν τον τρόπο να δημιουργήσουμε ένα νέο τόπο συνάντησης των Χημικών Μηχανικών της Μαγνησίας και να στηρίξουμε τα μέλη μας με όποιο τρόπο μπορούμε.

Όσοι συνάδελφοι, μέλη ή μη, θα θέλατε να αναρτήσετε κάποιο κείμενο με τις απόψεις σας , για επιστημονικά θέματα, κάποια πρόταση ή και καταγγελία, μπορείτε να στείλετε το κείμενό σας στο email του συλλόγου.

Επίσης, μπορείτε να μας βρείτε στα κοινωνικά δίκτυα και να ενωθείτε μαζί μας: Facebook, Linkedin, twitter

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Το ΔΣ του συλλόγου

Μαγγιώρης Δημήτρης, Πρόεδρος
Χατζηιορδάνου Πέτρος, Γραμματέας
Γεωργιάδη Αριστέα, Ταμίας
Κορώνας Ευάγγελος, Μέλος
Μπρούζγου Αγγελική, Μέλος

FORUM Χημικών Μηχανικών

Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2010

Συνεδριακή Ημερίδα: Τεχνολογίες αξιοποίησης βιομάζας
2ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Καρδίτσας

Συνεδριακή Ημερίδα
Τεχνολογίες αξιοποίησης βιομάζας

Πρόσκληση

Η Οργανωτική Επιτροπή του 2ουΑναπτυξιακού Συνεδρίου Καρδίτσας σας προσκαλεί στη συνεδριακή ημερίδα με τίτλο «Τεχνολογίες αξιοποίησης βιομάζας», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010 και ώρα 10 π.μ. στο αμφιθέατρο του ΙΤΕΔΑ (3Ο χιλ. Καρδίτσας – Μητρόπολης)

Το Αναπτυξιακό Συνέδριο του Νομού Καρδίτσας αποτελεί σημαντικό αναπτυξιακό θεσμό για την περιοχή με ουσιαστική συμβολή στη γένεση και υλοποίηση πολλών αναπτυξιακών διαδικασιών. Οι συνεδριακές ημερίδες που ακολουθούν το αναπτυξιακό συνέδριο αποτελούν εξειδικευμένη προσέγγιση κρίσιμων ζητημάτων ανάπτυξης για την περιοχή.

Η παραπάνω συνεδριακή ημερίδα είναι αφιερωμένη στην πρόσφατη ίδρυση της Ενεργειακής Συνεταιριστικής Εταιρίας Καρδίτσας (ΕΣΕΚ), η οποία δρομολογήθηκε με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Καρδίτσας και χαίρει της υποστήριξης όλων των τοπικών φορέων (Ν.Α. Καρδίτσας, ΤΕΔΚ Ν.Καρδίτσας, Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών, Εμπορικοί Σύλλογοι, ΤΕΕ-Παράρτημα Καρδίτσας, Γεωπονικός Σύλλογος Καρδίτσας). 

Η ίδρυσή της αποτελεί καινοτόμο γεγονός για τη χώρα και σκοπό έχει την αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Η ΕΣΕΚ ως αστικός συνεταιρισμός εξασφαλίζει τη συμμετοχή όλων των κατοίκων του Νομού Καρδίτσας ή καταγόμενων από αυτόν, που οραματίζονται ένα Νομό ενεργειακά αυτόνομο. 

Η ΕΣΕΚ έχει πρωταρχικό στόχο την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από καύση βιομάζας δυναμικότητας 1MW. Την τεχνική υποστήριξη του όλου εγχειρήματος έχει αναλάβει η Αναπτυξιακή Καρδίτσας Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία Ο.Τ.Α. (ΑΝ.ΚΑ. Α.Ε.).Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής
Αλεξάκος Φώτης
Νομάρχης Καρδίτσας
Πρόγραμμα Ημερίδας

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010, Αμφιθέατρο ΙΤΕΔΑ

10:00 – 10:30  Εγγραφή συνέδρων
10:30 – 10:45  Χαιρετισμοί


10:45 – 11:00 «Προοπτικές αξιοποίησης Βιομάζας»
Κοκόσης Αντώνης, Καθηγητής, Σχεδιασμός Βιομηχανικών Διεργασιών, Σχολή Χημικών Μηχανικών Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

11:00–11:15 «Μικρές κινούμενες μονάδες αεριοποίησης για πράσινη ενέργεια και επιχειρηματικότητα (Το έργο SMARt – CHP)»
Ζαμπανιώτου Αναστασία, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Τομέας Ανάλυσης, Σχεδιασμού και Ρύθμισης Χημικών Διεργασιών και Εγκαταστάσεων, Τμήμα Χημικών Μηχανικών, Πολυτεχνική Σχολή, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

11:15–11:30 «Οι μπρικέτες και τα pellets. Πλεονεκτήματα και προβλήματα. Προδιαγραφές και απαραίτητος εξοπλισμός για την παραγωγή».
                       Νταλός Γιώργος, Αναπληρωτής Καθηγητής και Προϊστάμενος του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου (ΤΕΙ Λάρισας, Παράρτημα Καρδίτσας)

11:30–11:45 «Παρουσίαση μικρών συστημάτων συμπαραγωγής ηλεκτρισμού και θερμότητας με καύση βιομάζας στην Ευρώπη».
Δαναλάτος Νίκος, Καθηγητής Γεωπονικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Θωμαϊδης Θωμάς, Μηχανικός Συστημάτων Παραγωγής & Διεργασιών, Ph.D, Χημικός Μηχανικός, M.Sc.
 
11:45–12:00 «Οικονομο-τεχνικά δεδομένα εγκαταστάσεων αξιοποίησης βιομάζας».
                         Ψημμένος Σωτήρης, Μηχανολόγος Μηχανικός, Alteren ΑΕ.

12:00–12:15 «Παράμετροι επιτυχίας της Ενεργειακής Συνεταιριστικής Εταιρίας Καρδίτσας».
                        Σταμπουλής Γιώργος, Εκλεγμένος Λέκτορας, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών  Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.


12:15–12:45  Συζήτηση επί των εισηγήσεων
12:45              Συμπεράσματα – Λήξη Συνεδριακής Ημερίδας
 


Για τα πρακτικά του συνεδρίου δείτε εδώ (e-ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου