Σας καλωσορίζουμε στο Ιστολόγιο που δημιούργησε ο Σύλλογος Χημικών Μηχανικών Μαγνησίας. Ο χώρος αυτός φιλοδοξεί να φιλοξενεί εκτός από τις ανακοινώσεις του Δ.Σ. και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες που ενδιαφέρουν τα μέλη.

Είναι μία προσπάθεια για καλύτερη και αμεσότερη ενημέρωση των συναδέλφων με τη χρήση των εργαλείων που μας προσφέρει η νέα τεχνολογία. Ελπίζουμε με αυτόν τον τρόπο να δημιουργήσουμε ένα νέο τόπο συνάντησης των Χημικών Μηχανικών της Μαγνησίας και να στηρίξουμε τα μέλη μας με όποιο τρόπο μπορούμε.

Όσοι συνάδελφοι, μέλη ή μη, θα θέλατε να αναρτήσετε κάποιο κείμενο με τις απόψεις σας , για επιστημονικά θέματα, κάποια πρόταση ή και καταγγελία, μπορείτε να στείλετε το κείμενό σας στο email του συλλόγου.

Επίσης, μπορείτε να μας βρείτε στα κοινωνικά δίκτυα και να ενωθείτε μαζί μας: Facebook, Linkedin, twitter

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Το ΔΣ του συλλόγου

Μαγγιώρης Δημήτρης, Πρόεδρος
Χατζηιορδάνου Πέτρος, Γραμματέας
Γεωργιάδη Αριστέα, Ταμίας
Κορώνας Ευάγγελος, Μέλος
Μπρούζγου Αγγελική, Μέλος

FORUM Χημικών Μηχανικών

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Επιστολή προς Τμήμα Γεωπονίας Ιχθυολογίας & Υδάτινου Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας



Βόλος 22 Νοεμβρίου 2013


Προς: Παναγιώτα Παναγιωτάκη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Γεωπονίας Ιχθυολογίας  & Υδάτινου Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Κοινοποίηση:
Στα μέλη του ΔΣ του Πανελλήνιου Συλλόγου Χημικών Μηχανικών
1.   Βαφειάδης Κώστας, Πρόεδρος
2.   Αναλυτής Βασίλης, Γ. Γραμματέας
3.   Κρεμαλής Κώστας, Α’ Αντιπρόεδρος
4.   Σαμαράς Πέτρος, Β’ Αντιπρόεδρος
5.   Γκορόγιας Άρης, Ταμίας
6.   Μαργαρίτα Μπεάζη-Κατσιώτη, Μέλος
7.   Ηλίας Τσιμπουκάκης, Μέλος
8.   Μαρία-Μυρτώ Δαρδαβίλα, Μέλος
9.   Αριάνα Ψωμά, Μέλος

Στα μέλη του ΔΣ του Περιφερειακού Τμήματος Μαγνησίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Χημικών Μηχανικών
1.    Χατζηιορδάνου Πέτρος, Γραμματέας
2.    Γεωργιάδη Αριστέα, Ταμίας
3.    Κορώνας Ευάγγελος, Μέλος
4.    Μπρούζγου Αγγελική, Μέλος

Στα μέλη που βοήθησαν με την συμμετοχή τους στην διερεύνηση του θέματος
1.    Γκορόγιας Άρης
2.    Καραχάλιος Νάσος
3.    Κορώνας Ευάγγελος
4.    Μαρνέλλος Γεώργιος
5.    Μπρούζγου Αγγελική
6.    Χατζηλιόντος Χριστόδουλος


Θέμα: «Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την Πρόσληψη Διδασκόντων στο μάθημα της Αναλυτικής Χημείας του Τμήματος Γεωπονίας Ιχθυολογίας & Υδάτινων Πόρων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας »

Αξιότιμη κα Παναγιώτα Παναγιωτάκη,

Κατόπιν της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας, σχετικά με το θέμα που προέκυψε για την πρόσληψη διδασκόντων για το μάθημα της Αναλυτικής Χημείας στο Τμήμα Γεωπονίας Ιχθυολογίας & Υδάτινων Πόρων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι δεν απαιτείται να προσδιοριστεί συγκεκριμένη ειδικότητα ΠΕ.

Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πρόσληψη διδασκόντων, απαιτεί να αναφέρονται μόνο το ή τα σχετικά μαθήματα και να καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στην Γραμματεία του Τμήματος με τα αναγκαία δικαιολογητικά, τα οποία ορίζει η Συνέλευση του εκάστοτε Πανεπιστημιακού Τμήματος και σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5 του ΠΔ 407/80.

Η πρόσληψη ή όχι του κατάλληλου διδάσκοντος, επαφίεται στην Γενική Συνέλευση του Τμήματος να αποφασίσει με βάσει το έργο (βιογραφικό, δημοσιεύσεις) και την εμπειρία (ερευνητική, διδακτική, επαγγελματική) των υποψηφίων, ενώ τελεί υπό την αίρεση ότι το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού θα εγκρίνει την πρόσληψη των διδασκόντων με το Π.Δ. 407/80 για τη διδασκαλία των παραπάνω μαθημάτων.

Σύμφωνα με το άρθρο 5 του ΠΔ 407/80, ο επιστήμονας που θα διδάξει πρέπει να είναι είτε αναγνωρισμένου κύρους, είτε κάτοχος διδακτορικού διπλώματος, είτε εξαιρετικής τεχνικής εμπειρίας.

Ως εκ’ τούτου δεν τίθεται θέμα εάν το μάθημα της Αναλυτικής Χημείας θα το διδάξει ΠΕ Χημικός ή ΠΕ Χημικός Μηχανικός, εφόσον και οι δύο ειδικότητες περιλαμβάνουν στο πρόγραμμα σπουδών τους το συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο. Παρόλα αυτά η Γενική Συνέλευση του Τμήματος θα κρίνει, όπως σημείωσα παραπάνω, με βάσει το έργο και την εμπειρία του κάθε υποψηφίου.

Τέλος θα πρέπει να προσθέσουμε και το νομικό κενό που προκύπτει, με αποτέλεσμα ο υποψήφιος που θίγεται να μπορεί εύκολα να προσβάλει την διαδικασία.
Για την καλύτερη στοιχειοθέτηση του ζητήματος στην επερχόμενη Γενική Συνέλευση του Πανεπιστημιακού Τμήματος, σας επισυνάπτω το ΠΔ 407/80, ένα παράδειγμα από Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την Πρόσληψη Διδασκόντων του Τμήματος Χημείας, καθώς και μία διαδικτυακή παραπομπή από το Πανεπιστήμιο Πατρών (http://www.admin.upatras.gr/node/935) που αναφέρει σχετική Πρόσκληση Εκδήλωση Ενδιαφέροντος.


Με Τιμή
Ο Πρόεδρος του ΠΤ Μαγνησίας του Πανελληνίου Συλλόγου Χημικών Μηχανικών

Μαγγιώρης Δημήτριος


Επισυναπτόμενα Αρχεία:
-          ΠΔ 407/80

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου