Σας καλωσορίζουμε στο Ιστολόγιο που δημιούργησε ο Σύλλογος Χημικών Μηχανικών Μαγνησίας. Ο χώρος αυτός φιλοδοξεί να φιλοξενεί εκτός από τις ανακοινώσεις του Δ.Σ. και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες που ενδιαφέρουν τα μέλη.

Είναι μία προσπάθεια για καλύτερη και αμεσότερη ενημέρωση των συναδέλφων με τη χρήση των εργαλείων που μας προσφέρει η νέα τεχνολογία. Ελπίζουμε με αυτόν τον τρόπο να δημιουργήσουμε ένα νέο τόπο συνάντησης των Χημικών Μηχανικών της Μαγνησίας και να στηρίξουμε τα μέλη μας με όποιο τρόπο μπορούμε.

Όσοι συνάδελφοι, μέλη ή μη, θα θέλατε να αναρτήσετε κάποιο κείμενο με τις απόψεις σας , για επιστημονικά θέματα, κάποια πρόταση ή και καταγγελία, μπορείτε να στείλετε το κείμενό σας στο email του συλλόγου.

Επίσης, μπορείτε να μας βρείτε στα κοινωνικά δίκτυα και να ενωθείτε μαζί μας: Facebook, Linkedin, twitter

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Το ΔΣ του συλλόγου

Μαγγιώρης Δημήτρης, Πρόεδρος
Χατζηιορδάνου Πέτρος, Γραμματέας
Γεωργιάδη Αριστέα, Ταμίας
Κορώνας Ευάγγελος, Μέλος
Μπρούζγου Αγγελική, Μέλος

FORUM Χημικών Μηχανικών

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Ημερίδα ΤΕΕ: Αποκεντρωμένα συστήματα επεξεργασίας υγρών αποβλήτων και δυνατότητες επαναχρησιμοποίηση τους

ΤΕΕ image
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                                    Δευτέρα, 4 Απριλίου 2011
ΤΕΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




Ημερίδα για την επεξεργασία υγρών αποβλήτων



Με αφορμή το γεγονός ότι, η αποκεντρωμένη διαχείριση αστικών υγρών αποβλήτων κερδίζει διεθνώς έδαφος, σε συνδυασμό με τη νέα φιλοσοφία ότι «Τα αστικά λύματα δεν είναι πρόβλημα, αλλά αξιοποιήσιμος πόρος» το ΤΕΕ Τμήμα Μαγνησίας μαζί με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και άλλους αρμόδιους φορείς συνδιοργανώνει επιστημονική ημερίδα με θέμα «Αποκεντρωμένα συστήματα επεξεργασίας υγρών αποβλήτων και δυνατότητες επαναχρησιμοποίηση τους».
Η ημερίδα θα διεξαχθεί στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ Τμ. Μαγνησίας, 2ας Νοεμβρίου και Ξενοφώντος την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011.

Τα θέματα θα παρουσιαστούν από διακεκριμένους επιστήμονες του χώρου, με κύριο ομιλητή τον διεθνούς αναγνώρισης και πρωτοπόρο στα θέματα συλλογής και επεξεργασίας υγρών αποβλήτων, Ελληνικής καταγωγής George Tchobanoglous, ομότιμο καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο University of California στο Davis.

Το ΤΕΕ έχει πρόσφατα ανακηρύξει ομότιμο μέλος του, τον καθηγητή George Tchobanoglous αναγνωρίζοντας το λαμπρό έργο του στο επιστημονικό πεδίο των νέων τεχνολογιών περιβάλλοντος, το οποίο αποτελεί τη σημαντικότερη παρακαταθήκη για τον τεχνικό κόσμο, καθώς η υιοθέτηση καινοτόμων λύσεων στη διαχείριση υδάτων και υγρών αποβλήτων αποκτούν ιδιαίτερη αξία στο πλαίσιο της κοινοτικής περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Επίσης στην ημερίδα έχει κληθεί να συμμετέχει και το ΥΠΕΚΑ για την παρουσίαση της νέας ΚΥΑ «Καθορισμός Μέτρων Όρων και Διαδικασιών για την Επαναχρησιμοποίηση Επεξεργασμένων Υγρών Αποβλήτων».

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος της ημερίδας, θα ακολουθήσει και δεύτερη ανακοίνωση με την αναλυτική παρουσίαση της θεματολογίας.



ΤΕΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ - 2ας Νοεμβρίου & Ξενοφώντος-Βόλος
Τηλ. 24210-26173, 26574 - ΦΑΞ: 24210-21944 Τ.Κ. 38333
Email: tee_vol@tee.gr Website: www.teemagn.tee.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου