Σας καλωσορίζουμε στο Ιστολόγιο που δημιούργησε ο Σύλλογος Χημικών Μηχανικών Μαγνησίας. Ο χώρος αυτός φιλοδοξεί να φιλοξενεί εκτός από τις ανακοινώσεις του Δ.Σ. και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες που ενδιαφέρουν τα μέλη.

Είναι μία προσπάθεια για καλύτερη και αμεσότερη ενημέρωση των συναδέλφων με τη χρήση των εργαλείων που μας προσφέρει η νέα τεχνολογία. Ελπίζουμε με αυτόν τον τρόπο να δημιουργήσουμε ένα νέο τόπο συνάντησης των Χημικών Μηχανικών της Μαγνησίας και να στηρίξουμε τα μέλη μας με όποιο τρόπο μπορούμε.

Όσοι συνάδελφοι, μέλη ή μη, θα θέλατε να αναρτήσετε κάποιο κείμενο με τις απόψεις σας , για επιστημονικά θέματα, κάποια πρόταση ή και καταγγελία, μπορείτε να στείλετε το κείμενό σας στο email του συλλόγου.

Επίσης, μπορείτε να μας βρείτε στα κοινωνικά δίκτυα και να ενωθείτε μαζί μας: Facebook, Linkedin, twitter

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Το ΔΣ του συλλόγου

Μαγγιώρης Δημήτρης, Πρόεδρος
Χατζηιορδάνου Πέτρος, Γραμματέας
Γεωργιάδη Αριστέα, Ταμίας
Κορώνας Ευάγγελος, Μέλος
Μπρούζγου Αγγελική, Μέλος

FORUM Χημικών Μηχανικών

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΣΧΜ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Χημικών Μηχανικών μαζί με τεχνικές εταιρείες και φυσικά πρόσωπα προσέφυγε στο ΣτΕ ζητώντας την ακύρωση των ΠΔ 112/2012 (Α’ 197), ΠΔ 114/2012 (Α’ 199), ΠΔ 115/2012 (Α’ 200) και των αντισυνταγματικών διατάξεων του Ν. 3982/2011 όπως τροποποιήθηκαν με το Άρθρο 228 του Ν. 4072/2012 και αφορούν στην άσκηση των επαγγελματικών δραστηριοτήτων των τεχνικών και των διπλωματούχων Μηχανικών.
Σήμερα στην εποχή της κρίσης που απαιτούνται δομικές ορθολογικές μεταρρυθμίσεις στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, τα Υπουργεία Ανάπτυξης και Παιδείας κατόρθωσαν να παραπλανήσουν το κοινό και τη Βουλή και να επιτύχουν εν κρυπτώ και παραβύστω την ψήφιση φωτογραφικών διατάξεων, που ευνοούν συντεχνιακά συμφέροντα και περιορίζουν τις επαγγελματικές ελευθερίες επιστημόνων μηχανικών διαφόρων ειδικοτήτων που προορίζονται να δραστηριοποιηθούν και να καινοτομήσουν στο σχεδιασμό, στην κατασκευή, στη λειτουργία και συντήρηση τεχνικών εγκαταστάσεων των κτιρίων, των τεχνικών έργων και της βιομηχανίας.
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Χημικών Μηχανικών απέστειλε ήδη στην Κυβέρνηση, στους Αρχηγούς των Κομμάτων, στην Πανεπιστημιακή Κοινότητα, στο ΤΕΕ και στους Επιστημονικούς-Επαγγελματικούς Συλλόγους εργασία στην οποία τεκμηριώνεται ότι το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο για την άσκηση του επαγγέλματος του Μηχανικού στη χώρα μας δεν διέπεται από τις αρχές της αναγκαιότητας, της αναλογικότητας και της μη εισαγωγής διακρίσεων. Αρχές που οφείλει να τηρεί με ευλάβεια κάθε δημοκρατική Πολιτεία.
Ευελπιστούμε ότι οι ενέργειες του Πανελληνίου Συλλόγου Χημικών Μηχανικών θα ευαισθητοποιήσουν συνειδήσεις και θα συμβάλλουν στην ανατροπή ενός καθεστώτος που απενεργοποιεί το τεχνικό δυναμικό της χώρας και τροχοπεδεί την ανάπτυξή της.

Ο Πρόεδρος του Π.Σ.Χ.Μ.
Κων/νος Βαφειάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου