Σας καλωσορίζουμε στο Ιστολόγιο που δημιούργησε ο Σύλλογος Χημικών Μηχανικών Μαγνησίας. Ο χώρος αυτός φιλοδοξεί να φιλοξενεί εκτός από τις ανακοινώσεις του Δ.Σ. και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες που ενδιαφέρουν τα μέλη.

Είναι μία προσπάθεια για καλύτερη και αμεσότερη ενημέρωση των συναδέλφων με τη χρήση των εργαλείων που μας προσφέρει η νέα τεχνολογία. Ελπίζουμε με αυτόν τον τρόπο να δημιουργήσουμε ένα νέο τόπο συνάντησης των Χημικών Μηχανικών της Μαγνησίας και να στηρίξουμε τα μέλη μας με όποιο τρόπο μπορούμε.

Όσοι συνάδελφοι, μέλη ή μη, θα θέλατε να αναρτήσετε κάποιο κείμενο με τις απόψεις σας , για επιστημονικά θέματα, κάποια πρόταση ή και καταγγελία, μπορείτε να στείλετε το κείμενό σας στο email του συλλόγου.

Επίσης, μπορείτε να μας βρείτε στα κοινωνικά δίκτυα και να ενωθείτε μαζί μας: Facebook, Linkedin, twitter

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Το ΔΣ του συλλόγου

Μαγγιώρης Δημήτρης, Πρόεδρος
Χατζηιορδάνου Πέτρος, Γραμματέας
Γεωργιάδη Αριστέα, Ταμίας
Κορώνας Ευάγγελος, Μέλος
Μπρούζγου Αγγελική, Μέλος

FORUM Χημικών Μηχανικών

Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Ενημέρωση: "Απόλυση Δύο Χημικών Μηχανικών από το Εργοστάσιο της ΑΓΕΤ Ηρακλής του Ομίλου Lafarge"

Οι εξελίξεις του παρόντος θέματος


Έκτακτη Γενική Συνέλευση Συλλόγου 5/7/2013


Με απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου στις 5 Ιουλίου 2013 αποφασίστηκε ομόφωνα, το θέμα των απολύσεων των δύο συναδέλφων ΧΜ από την ΑΓΕΤ Ηρακλής, αλλά και γενικότερα για το επερχόμενο πρόγραμμα των ομαδικών απολύσεων των συναδέλφων από την εταιρεία, να τεθεί στην ατζέντα της ΔΕ του ΤΕΕ Μαγνησίας και να συζητηθεί.
Θεωρούμε ότι το ΤΕΕ ως εκπρόσωπος όλων των Μηχανικών με την βαρύτητα και το κύρος που έχει στην τοπική κοινωνία οφείλει να γνωρίζει και πρέπει να κάνει τις παρεμβάσεις του επί του θέματος.

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας και την διαβίβαση του επισυναπτόμενου εγγράφου, στον πρόεδρο του ΤΕΕ Μαγνησίας κ. Σ. Αναγνώστου.


Σας ευχαριστούμε εκ΄των προτέρων
Το Ανώτατο Όργανο του Συλλόγου, η Γενική Συνέλευση



Η Επιστολή προς ΤΕΕ Μαγνησίας

Βόλος 05 Ιουλίου 2013

Προς: Πρόεδρο ΤΕΕ Μαγνησίας κ. Σ. Αναγνώστου
Κοινοποίηση:
Στα μέλη της Δ.Ε. ΤΕΕ Μαγνησίας
  1. κα. Αθανασία Καπούλα, Αντιπρόεδρο
  2. κα. Βίκυ Μήτρου, Γ. Γραμματέα
  3. κ. Γεώργιο Γαργάλα, μέλος
  4. κ. Νίκο – Απ. Καραγιάννη, μέλος
  5. κ. Δημήτριο Νιζάμη, μέλος
  6. κ. Αναστάσιο Σαλίων, μέλος
  7. κ. Ιωάννη Ταμία, μέλος
  8. κ. Ευάγγελο Τσιρνόβα, μέλος

Στα μέλη της Κεντρικής Αντιπροσωπείας
1.  κ.  Νικόλαο Ηλιού, μέλος Κεντρικής Αντιπροσωπείας
2.  κ. Δημήτρη Κανελλή, μέλος Κεντρικής Αντιπροσωπείας
3.  κ. Κωνσταντίνο Παπαποστόλου, μέλος Κεντρικής Αντιπροσωπείας
      4.  κ. Αρ. Θεοχαρόπουλο, πρόεδρο Αντιπροσωπείας

Τα μέλη του Συλλόγου Χημικών Μηχανικών
  1. κ. Βαμπούλα Χρήστο
  2. κ. Κατσιαρδάνη Σιδέρη

Στα μέλη του ΔΣ του Πανελλήνιου Συλλόγου Χημικών Μηχανικών
1.   κ. Βαφειάδης Κώστας, Πρόεδρος
2.   κ. Αναλυτής Βασίλης, Γ. Γραμματέας
3.   κ. Κρεμαλής Κώστας, Α’ Αντιπρόεδρος
4.   κ. Σαμαράς Πέτρος, Β’ Αντιπρόεδρος
5.   κ. Γκορόγιας Άρης, Ταμίας
6.   κα. Μαργαρίτα Μπεάζη-Κατσιώτη, Μέλος
7.   κ. Ηλίας Τσιμπουκάκης, Μέλος
8.   κα. Μαρία-Μυρτώ Δαρδαβίλα, Μέλος
9.   κα. Αριάνα Ψωμά, Μέλος


Θέμα: «Απόλυση Δύο Χημικών Μηχανικών από το Εργοστάσιο της ΑΓΕΤ Ηρακλής του Ομίλου Lafarge»

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Αναφορικά με το θέμα που προέκυψε τις τελευταίες μέρες (4/7/2013) με τα γεγονότα της ΑΓΕΤ Ηρακλής, όπως ίσως γνωρίζεται η εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει το πρόγραμμα των «οικειοθελών» αποχωρήσεων, απολύοντας δύο συναδέλφους μηχανικούς και μέλη του Συλλόγου Χημικών Μηχανικών, επειδή δεν θέλησαν οικειοθελώς να αποχωρήσουν.
Η ΑΓΕΤ Ηρακλής είναι η μεγαλύτερη βιομηχανία παραγωγής τσιμέντου στην Ελλάδα και στα βαλκάνια και από τις πιο ιστορικές στον χώρο. Απασχολεί εκατοντάδες ανθρώπους και συναδέλφους όλων των ειδικοτήτων. Αποτέλεσε και αποτελεί πηγή απασχόλησης χιλιάδων ανθρώπων της ευρύτερης περιοχής της Μαγνησίας και είναι μέρος της ανάπτυξης αυτού του τόπου.

Επειδή τα γεγονότα αυτά και τα επόμενα που θα επακολουθήσουν, θα έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία, καθώς διακυβεύεται το μέλλον αυτής της μεγάλης και ιστορικής βιομηχανίας και των εργαζομένων του κλάδου, ο Σύλλογος μας αποφάσισε ομόφωνα στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση που έγινε την Παρασκευή 5/7/2013 να συμπεριληφθεί το ζήτημα αυτό στην ατζέντα της επερχόμενης Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ/Μαγνησίας, ώστε το ΤΕΕ ως ο επίσημος εκπρόσωπος όλων των Μηχανικών με αναγνωρισμένο κύρος και βαρύτητα στην κοινωνία να στηρίξει τους συναδέλφους, αλλά και να γνωστοποιήσει με αντικειμενικότητα την πραγματικότητα και τις εξελίξεις που επέρχονται, στον τοπικό τύπο.

Θεωρούμε ότι η τοπική κοινωνία, πρέπει να γνωρίζει την αλήθεια πίσω από τα γεγονότα και όχι να άγεται και να φέρεται από δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, που παραπλανούν, αλλά και θίγουν την υπόληψη και τον επαγγελματισμό των συναδέλφων μας.

Ζητούμε να παραστούμε μαζί με τους δύο απολυόμενους συναδέλφους για την αντικειμενική αποτύπωση των γεγονότων.


Συναδελφικά
Το Ανώτατο Όργανο του Συλλόγου ΧΜ Μαγνησίας, η Γενική Συνέλευση



Τριμερής συνάντηση στα γραφεία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας Βόλου στις 17.07.2013, 11:00 πμ

Την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013 στις 11:00 το πρωί στα γραφεία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας Βόλου (Βενιζέλου Ελευθερίου 2, τηλ.24210-20613), θα πραγματοποιηθεί η τριμερής συνάντηση μεταξύ των εργαζομένων της ΑΓΕΤ Ηρακλής του ομίλου Lafarge με την διοίκηση της εταιρείας, για το θέμα των μαζικών απολύσεων που διενεργεί αυτό τον καιρό ο όμιλος και με αφορμή τους δύο απολυόμενους συναδέλφους Χημικούς Μηχανικούς, κ. Βαμπούλα Χρήστο και κ. Κατσιαρδάνη Σιδέρη.

Καλούμε όσοι συνάδελφοι το θελήσουν, μπορούν να παραστούν ελεύθερα για να εκφράσουν την συναδελφική τους αλληλεγγύη στους δύο απολυόμενους συναδέλφους Χημικούς Μηχανικούς και να ενημερωθούν για τις εξελίξεις.


Σας Ευχαριστούμε εκ' των προτέρων
Η ΓΣ του Συλλόγου Χημικών Μηχανικών Μαγνησίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου