Σας καλωσορίζουμε στο Ιστολόγιο που δημιούργησε ο Σύλλογος Χημικών Μηχανικών Μαγνησίας. Ο χώρος αυτός φιλοδοξεί να φιλοξενεί εκτός από τις ανακοινώσεις του Δ.Σ. και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες που ενδιαφέρουν τα μέλη.

Είναι μία προσπάθεια για καλύτερη και αμεσότερη ενημέρωση των συναδέλφων με τη χρήση των εργαλείων που μας προσφέρει η νέα τεχνολογία. Ελπίζουμε με αυτόν τον τρόπο να δημιουργήσουμε ένα νέο τόπο συνάντησης των Χημικών Μηχανικών της Μαγνησίας και να στηρίξουμε τα μέλη μας με όποιο τρόπο μπορούμε.

Όσοι συνάδελφοι, μέλη ή μη, θα θέλατε να αναρτήσετε κάποιο κείμενο με τις απόψεις σας , για επιστημονικά θέματα, κάποια πρόταση ή και καταγγελία, μπορείτε να στείλετε το κείμενό σας στο email του συλλόγου.

Επίσης, μπορείτε να μας βρείτε στα κοινωνικά δίκτυα και να ενωθείτε μαζί μας: Facebook, Linkedin, twitter

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Το ΔΣ του συλλόγου

Μαγγιώρης Δημήτρης, Πρόεδρος
Χατζηιορδάνου Πέτρος, Γραμματέας
Γεωργιάδη Αριστέα, Ταμίας
Κορώνας Ευάγγελος, Μέλος
Μπρούζγου Αγγελική, Μέλος

FORUM Χημικών Μηχανικών

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Κάλεσμα πρώτης συνάντησης μελών με το νέο ΔΣ


Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Την Κυριακή 18.11.2012 στις 19:00 στον 2ο όροφο του ΤΕΕ, 

ελάτε να συναντηθούμε και να ανταλλάξουμε ιδέες και απόψεις και να τις υλοποιήσουμε.
Όλοι ξέρουμε ότι ζούμε σε μία εποχή δύσκολη οικονομικά, αλλά παράλληλα ζούμε και σε μία εποχή που τίποτα από τον παλιό κόσμο δεν ισχύει πια.
Είναι μία εποχή συνεχόμενων αλλαγών και εξελίξεων, όχι μόνο στην οικονομία, αλλά και στην κοινωνία, στις επιχειρήσεις, στην επιστήμη κλπ.

Ζούμε στην εποχή των ομάδων. 
Τα παλιά οργοναγράμματα των εταιρειών καταρρέουν (βλέπε εταιρεία Valve), οι μεσάζοντες παρακάμπτονται (διαδίκτυο) και τα μεγάλα συγκεντρωτικά κέντρα αφήνονται να οργανωθούν και να διοικηθούν από τα άκρα τους (σύλλογοι ΤΕΕ, Περιφέρειες κλπ).
Όλα τα παραπάνω μεταμορφώνονται σταδιακά σε πλατφόρμες πάνω στις οποίες συσκέπτονται, οργανώνονται και δρουν ομάδες.

Ως σύλλογος μπορούμε να κάνουμε ωραία πράγματα:
  • από μία ομάδα εργασίας για ένα καθημερινό ή τοπικό πρόβλημα, δίνοντας λύσεις στην τοπική κοινωνία (ανεβάζοντας τις εργασίες μας στο διαδίκτυο και στα τοπικά ΜΜΕ, στέλνοντας τις παρεμβάσεις μας στις τοπικές αρχές), 
  • από μικρές εσπερίδες μεταφοράς καινοτομίας και γνώσης (τοπικές εταιρείες ή στελέχη εταιρειών που έχουν κάτι διαφορετικό να μας πουν) μέσα από τις οποίες τα άνεργα μέλη μας μπορούν να γνωρίσουν μικρές ή μεγάλες εταιρείες και να προωθηθούν σε θέσεις εργασίας,
  • από σεμινάρια και εκπαιδεύσεις από κάποιο συνεργαζόμενο ΚΕΚ ή ακόμη πιο καινοτομικό από εμάς τους ίδιους που κατέχουμε μία γνώση ή έχουμε μία εμπειρία (παρουσιάσεις των 30 λεπτών στα μέλη μας),
  • απαντώντας σε ερωτήματα μαθητών για το τι ακριβώς σημαίνει ή κάνει ένας ΧΜ, παρουσιάζοντας μία παρουσίαση σε σχολικές μονάδες/τάξεις (ομάδα εργασίας με σκοπό την δημιουργία παρουσίασης σε power point για την ειδικότητα του ΧΜ),
  • μέχρι να αναπτύξουμε ακόμη και επιχειρηματικότητα μαζεύοντας όλη την δύναμή και την γνώση από κάθε έναν από εμάς (μελέτες, συμβουλές, συνεργασίες με εταιρείες που γνωρίζει ο καθένας μας στην βιομηχανία/βιοτεχνία, λύσεις σε μικρά ή μεγάλα προβλήματα που απασχολούν την βιομηχανία, συντήρηση, ποιότητα και εκπαιδεύσεις σε τομείς που ενδιαφέρουν τον βιομηχανικό κόσμο...).
Για όλα αυτά λοιπόν και για άλλα ακόμη περισσότερα, χρειαζόμαστε να γίνουμε ομάδα και πλατφόρμα ιδεών, εκμεταλλευόμενοι το ρεύμα των αλλαγών της παράξενης αυτής εποχής που ζούμε.

Σας περιμένω όλους για να δώσουμε το στίγμα μας και να υλοποιήσουμε τις προτάσεις μας, στην πρώτη συγκέντρωση με το νέο ΔΣ.

ΜΦΧ

Ο Πρόεδρος: Δημήτρης Μαγγιώρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου