Σας καλωσορίζουμε στο Ιστολόγιο που δημιούργησε ο Σύλλογος Χημικών Μηχανικών Μαγνησίας. Ο χώρος αυτός φιλοδοξεί να φιλοξενεί εκτός από τις ανακοινώσεις του Δ.Σ. και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες που ενδιαφέρουν τα μέλη.

Είναι μία προσπάθεια για καλύτερη και αμεσότερη ενημέρωση των συναδέλφων με τη χρήση των εργαλείων που μας προσφέρει η νέα τεχνολογία. Ελπίζουμε με αυτόν τον τρόπο να δημιουργήσουμε ένα νέο τόπο συνάντησης των Χημικών Μηχανικών της Μαγνησίας και να στηρίξουμε τα μέλη μας με όποιο τρόπο μπορούμε.

Όσοι συνάδελφοι, μέλη ή μη, θα θέλατε να αναρτήσετε κάποιο κείμενο με τις απόψεις σας , για επιστημονικά θέματα, κάποια πρόταση ή και καταγγελία, μπορείτε να στείλετε το κείμενό σας στο email του συλλόγου.

Επίσης, μπορείτε να μας βρείτε στα κοινωνικά δίκτυα και να ενωθείτε μαζί μας: Facebook, Linkedin, twitter

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Το ΔΣ του συλλόγου

Μαγγιώρης Δημήτρης, Πρόεδρος
Χατζηιορδάνου Πέτρος, Γραμματέας
Γεωργιάδη Αριστέα, Ταμίας
Κορώνας Ευάγγελος, Μέλος
Μπρούζγου Αγγελική, Μέλος

FORUM Χημικών Μηχανικών

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Πρακτικά Συνάντησης Συλλόγου - Βόλος 18.11.2012


Αγαπητοί Συνάδελφοι/Συναδέλφισσες

Σήμερα 18/11/2012 στις 19:00, στο 2ο όροφο του ΤΕΕ Μαγνησίας, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση των μελών του Συλλόγου. Στην συνάντηση αυτή συμφωνήθηκαν και συζητήθηκαν ουσιαστικές δράσεις για να δοθεί το στίγμα του Συλλόγου στην τοπική κοινωνία, αλλά και για να βοηθήσει τους ΧΜ στην αγορά εργασίας.

Το σύνολο των δράσεων στηρίζεται σε τρεις πυλώνες διορθωτικών ενεργειών, που αφορούν:

α. Την μεταπήδηση του Συλλόγου σε Σύλλογο που διαθέτει τα νομικά εχέγγυα για να μπορεί να κινηθεί σε δράσεις, όπως την ανάπτυξη και διεκδίκηση επιδοτούμενων προγραμμάτων. Τα χρήματα, που θα εγγυηθεί ένα επιδοτούμενο πρόγραμμα, ενδεχομένως να χρησιμοποιηθούν για την εκπαιδευτική κατάρτιση των άνεργων μελών του, αλλά και για την επένδυση άλλων επιστημονικών μελλοντικών δράσεων.
β. Την επικοινωνία και την γνωστοποίηση της ύπαρξής μας σε τοπικούς οργανισμούς, βιομηχανίες, ΜΜΕ και τοπικούς φορείς.
γ. Την εσωτερική ανάπτυξη των ομάδων μας (γραφείο πραγματογνωμοσυνών, μόνιμη επιτροπή εκπροσώπησης σε δημόσιους φορείς, ομάδες εργασίας για σχολιασμό θεμάτων και παρεμβάσεων κλπ.).

Πιο συγκεκριμένα,συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν οι παρακάτω δράσεις:

1.    Διερεύνηση και ενέργειες να αποκτήσει ο Σύλλογος ΑΦΜ. Αυτό θα βοηθήσει στις μετέπειτα δράσεις (εκπαιδεύσεις, συμμετοχή σε προγράμματα κλπ) και θα ανοίξει νέες προοπτικές.
2.    Άνοιγμα λογαριασμού τραπέζης για την κατάθεση των χρημάτων του ταμείου του Συλλόγου. Οι δικαιούχοι του λογαριασμού θα πρέπει να είναι τουλάχιστον δύο από το νέο ΔΣ, με υποχρεωτικό δικαιούχο την Ταμία του Συλλόγου. Με την απόκτηση του ΑΦΜ ο δικαιούχος θα είναι ο Σύλλογος ΧΜ Μαγνησίας.
3.    Συμμετοχή του Συλλόγου, έμμεσα ή άμεσα, στην εσπερίδα για τα βιοκαύσιμα, που το ΤΕΕ Μαγνησίας συνδιοργανώνει μαζί με το ΓΕΩΤΕΕ, το ΕλληνοΙταλικό Επιμελητήριο και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο στις 12 Δεκεμβρίου 2012. Η συμμετοχή του Συλλόγου θα επέλθει με επικοινωνία συναδέλφων που ασχολούνται με το συγκεκριμένο θέμα (εργάζονται ή έχουν εταιρεία τοπικά ή εκτός νομού) των βιοκαυσίμων, ενώ τέθηκε και το θέμα του νομοθετικού πλαισίου των pellets και οποιαδήποτε τεχνική πληροφορία για αυτό το είδος βιοκαυσίμου, ώστε να υπάρχει πιθανή παρέμβαση/εισήγηση του Συλλόγου.
  1. Επαφή και γνωριμία του νέου ΔΣ με την Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ. Στόχος είναι, εκτός από την προσωπική επαφή η:
·          ενημέρωση της επιτροπής σε θέματα και μελλοντικές δράσεις του Συλλόγου,
·         Να γνωστοποιηθεί το email του Συλλόγου, ώστε να μπει στην mailing list του ΤΕΕ σε κάθε ανακοίνωση η Δελτίο Τύπου του ΤΕΕ (μέχρι τώρα οι ανακοινώσεις γίνονται σε μεμονωμένα άτομα), καθώς και η ιστοσελίδα του.
·         Να υπάρχει άμεση ενημέρωση των καινούργιων μελών ΧΜ που εγγράφονται στο ΤΕΕ και να παραδίδεται άμεσα η λίστα τους στο Σύλλογο. Με κάθε νέα εγγραφή ο Σύλλογος θα έρχεται σε επικοινωνία με το νέο μέλος για να του γνωστοποιείται η παρουσία του Συλλόγου.

5.    Διερεύνηση και επικοινωνία με τον κεντρικό Σύλλογο ΠΣΧΜ για διενέργεια εξετάσεων των νέων ΧΜ στο ΤΕΕ Μαγνησίας. Αυτό θα βοηθήσει στην άμεση επαφή και γνωριμία με τα νέα μέλη μας.
6.    Επαφή και επικοινωνία με τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Θεσσαλίας για να δοθεί η λίστα με τις καταγεγραμμένες Βιομηχανίες του νομού. Στόχος:
·         Η επικοινωνία με τις Βιομηχανίες για την γνωστοποίηση της ύπαρξης του Συλλόγου, ο οποίος θα μπορεί να δέχεται άμεσες αγγελίες και γνωστοποιήσεις σε θέματα ευρέσεως εργασίας, αλλά και για άλλα θέματα που μπορεί να προκύψουν.
·         Έρευνα για το ποιες Βιομηχανίες έχουν ΧΜ και ποιες από αυτές που δεν έχουν, υποχρεούνται από τον νόμο να διαθέτουν στο προσωπικό τους.
7.    Ανάπτυξη και διεκδίκηση επιδοτούμενων προγραμμάτων (ΕΣΠΑ κλπ) ώστε ο Σύλλογος να μπορεί να δράσει πιο ουσιαστικά σε θέματα που άπτονται της επιστημονικής του ειδικότητας. Η απόκτηση ΑΦΜ είναι προϋπόθεση για την έναρξη αυτής της δράσης.
8.    Ενέργειες για συμμετοχή μελών σε πραγματογνωμοσύνες (λειτουργία γραφείου πραγματογνωμοσυνών).
9.    Οι συναντήσεις του Συλλόγου να γίνονται κάθε δεύτερη Κυριακή.
10.   Πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης στο τέλος του χρόνου.

Για τις παραπάνω συναντήσεις θα γίνεται υπενθύμιση, μέσω email, εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος πριν την πραγματοποίησή τους.

Με Τιμή
Το ΔΣ του Συλλόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου